Мбапе уведоми ПСЖ, че напуска клуба след края на сезона


Н. Гавазов

Мбапе уведоми ПСЖ, че напуска клуба след края на сезона

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе информира ръководството на клуба, че възнамерява да напусне клуба в края на този сезон, твърди The Times.

21-годишният нападател желае да продължи кариерата си в един от клубовете във Висшата лига или Ла Лига. В същото време Мбапе е фен на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Реал Мадрид ще се опита да подпише с французина през следващото лято, след като испанците  не успяха да го направят сега поради икономическите последици, причинени от пандемията на коронавируса. Барселона и Манчестър Юнайтед също се интересуват от услугите на Мбапе.

Договорът на Килиан с ПСЖ е до 2022 г., което позволява на парижани да полчуат добри пари от продажбата му през следващото лято. Играчът  се премести в клуба от столицата на Франция през 2018 г. от Монако за 145 милиона евро.

През предишния сезон, в който ПСЖ стана шампион на Франция и стигна до финала на Шампионската лига, Мбапе изигра 37 мача във всички състезания, като вкара 30 гола и направи 19 асистенции. В момента нападателят е заразен с коронавирус.

  Сподели
600