Керкез: До реванша има време, сега ще се порадваме


FUTBOL-TV

Керкез: До реванша има време, сега ще се порадваме

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след успеха с 1:0 срещу ЦСКА в първия полуфинален мач между двата тима на националния стадион. Керкез постави на първо място тази победа в кариерата си като треньор на "канарчетата".

"Голяма победа, нашата цел беше да си тръгнем с добър резултат. В нашия дом, нашия стадион и с нашите фенове, ще бъдем много силни. Днес спечелихме, но това не променя много нещата. Ще трябва да играем добре и в реванша", сподели той.

"Сякаш започнахме мача, не точно със страх, но тук имахме своя респект. Беше нормално да сме нервни в началото, но ставахме все по-уверени. В почивката дадох повече кураж на футболистите, казах им, че ще имаме своите шансове да вкараме. ЦСКА е много силен отбор, поздравявам техния треньор, те дадоха всичко от себе си. Искам да кажа едно голямо благодаря на нашите фенове, които дойдоха тук, в това време, да ни подкрепят", каза още Керкез.

"Секулич все още не е готов да започва от първата минута, стартираме с Брахими, защото той осигурява повече движение. Днес той свърши страхотна работа, доволен съм от представянето им", допълни специалистът.

"Хората трябва да разбертат, че и преди зимната пауза играхме силно, след това настъпиха някои промени и трябваше да се нагодим. Сигурен съм, че ще станем и по-силни. Беше необходимо време да свикнем с изискванията и промените, контузията на Георги Николов също наложи тези рокади. Играта в защита, разбира се, е много важна", заяви той.

"Разбира се, ако спечелиш първия мач, това е добре. Може да се порадваме малко, но имаме важен мач в неделя. До първи май имаме време да сме още по-готови за реванша. ЦСКА ще дойде готов да ни победи и ние трябва да покажем високо ниво", сподели Душан Керкез в ефира на Диема.

"Може би на първо място, защото сега спечелих срещу един от топ отборите в страната. Това е хубаво, но тази радост ще се загуби, ако не се класираме на финал", завърши наставникът на Ботев.

  Сподели
60