Мъри с 15-ти трофей в кариерата си


Н. Гавазов

 Мъри с 15-ти трофей в кариерата си

Старши-треньорът на Гьозтепе Станимир Стоилов спечели трофей №15 в своята кариера. Това стана факт, след като воденият от него отбор си осигури промоция за Суперлигата на Турция. "Гьоз-Гьоз" победи Генчлербирлиги в неделя и стана недостижим на второто място в крайното класиране.

Съгласно правилата, турската федерация обявява за шампиони на Първа лига двата отбора, които печелят директна промоция за елита. През този сезон това са Еюпспор, който е лидер във временното класиране със 72 точки и вторият към момента Гьозтепе с 66. Тези тимове ще получат идентични трофеи в края на сезона.

Мъри е ставал два пъти шампион в България, печелил е 4 пъти Купата на страната и два пъти Суперкупата. В Казахстан печели титлата с Астана четири пъти, а към това добавя една Купа и една Суперкупа на страната.

57-годишният специалист пое Гьозтепе на 21 ноември миналата година, като отборът му заемаше шесто място във временното класиране. Той бързо успя да го преобрази и скоро след това измирският клуб вече беше в битката за промоция, като два кръга преди края успя да изпълни целта си.

Станимир Стоилов води "жълто-червените" в 20 мача до момента. В тях той постигна 14 победи, 4 равенства и 2 загуби. В тези срещи отборът му записа средно по 2,30 точки, а головата разлика е 43:11.

В следващия кръг от първенството Гьозтепе се изправя срещу другия шампион Еюпспор. Срещата между двата отбора ще се играе в Истанбул, а в първия мач помежду им през сезона отборът на Мъри се разправи със съперника си с 5:1 на "Гюрсел Аксел".

  Сподели
168