ЦСКА 1948 с успех срещу Локо София


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 с успех срещу Локо София

ФК ЦСКА 1948 победи Локомотив София с 2:1 в мач, игран на стадион "Витоша" в Бистрица. Димитър Митков откри резултата за "железничарите", но домакините направиха пълен обрат с две попадения на капитана си Радослав Кирилов.

Първата опасност пред една от двете врати дойде в четвъртата минута, когато Радослав Кирилов стреля в ръцете на вратаря на гостите Александър Любенов.

Локомотив откри резултата при първата си опасна атака. В 12-ата минута Улрих Маи бе изведен по лявото крило, той направи серия от залъгващи движения и подаде с външен фалц към оставения непокрит Димитър Митков, който от точката на дузпата вкара за 0:1.

В 20-ата минута Симеон Мечев от "железничарите" опита силен изстрел отдалеч, но топката не попадна във вратата. Малко по-късно Любенов спаси удар на Емил Ценов на другата врата.

Така се стигна до 29-ата минута, когато Талис изведе Бирсент Карагарен отдясно, бившото крило на Локомотив (Пловдив) центрира от въздуха, а Радослав Кирилов от воле вкара изравнителното попадение.

Веднага след това Кирилов бе близо и до пълен обрат, като финтира няколко защитници на гостите и влезе мощно в наказателното поле, но излезлият да го пресрещне вратар Любенов успя да избие топката с крак.

В 54-ата минута Бирсент Карагарен задържа майсторски топката вдясно, финтира два пъти Симеон Мечев и центрира, като Радослав Кирилов вкара втория си гол в мача с глава.

В 64-ата минута Карлос Франса от Локомотив стреля остро с глава, а вратарят Петър Маринов показа отличен рефлекс и изби на голлинията с крак.

В 71-вата минута Диого Тешейра от гостите стреля с левия крак извън наказателното поле, като топката профуча покрай левия стълб на вратата на домакините.  

В 90-ата минута резервата на Локомотив Калоян Кръстев стреля с глава над напречната греда.

Благодарение на трите точки тимът на ЦСКА 1948 се изкачи на шесто място в класирането на първенството, като има точка аванс пред ФК Крумовград и Ботев Пловдив. "Червено-черните" са на 14-о място с 28 точки. 

В последния кръг от редовния сезон ЦСКА 1948 ще гостува на Локомотив в Пловдив, а столичните "железничари" ще играят срещу другия пловдивски тим Ботев. 

  Сподели
70