Важна среща между МВР, ЦСКА, Левски и министъра на вътрешните работи


FUTBOL-TV

Важна среща между МВР, ЦСКА, Левски и министъра на вътрешните работи

На работна среща служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, представители на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), ръководствата на Български футболен съюз (БФС), на професионалните футболни клубове Левски и ЦСКА, както и представители на Министерството на младежта и спорта набелязаха мерки за спазване на обществения ред при провеждането на футболни дербита. Това съобщи Калин Стоянов в официалния си профил във Фейсбук.

МВР е запознало страните с "неприемливото поведение" на феновете по време на последния мач между Левски и ЦСКА. Оттам посочват, че небелязаните мерки следва да се предприемат и от футболните клубове.

"Вярвам, че трибуната на стадиона е място, от което всеки може да се наслади на играта на любимия си отбор, а не да се превръща в арена на безредици. Надявам се, че за следващата футболна среща няма да има опити за внасяне на стадиона на подобни пиротехнически средства", посочИ Калин Стоянов.

По време на футболната среща между Левски и ЦСКА на 7 април възникна напрежение, като двама служители на реда получиха повърхностни изгаряния по врата и лицето. От началото на футболната среща до вчера полицията е задържала 28 души за различни нарушения.

  Сподели
51