Клоп отбеляза ролята на Нунес при обрата срещу Фулъм


Н. Гавазов

Клоп отбеляза ролята на Нунес при обрата срещу Фулъм

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали ролята на нападателя Дарвин Нунес за победата с 2:1 над Фулъм за Купата на Лигата.

Появил се като резерва в 56-ата минута на първия полуфинал за Купата на лигата, Нунес отново не успя да отбележи, но именно Дарвин помогна на "червените" да обърнат мача.

В рамките на три минути Нунес направи две асистенции, благодарение на които Ливърпул измъкна силна победа с 2:1.

Нунес може да се похвали само с един гол в последните си 16 мача, но Клоп все пак е много доволен от приноса на 24-годишния уругваец.

"Той играе невероятно, трябва да го призная. Има толкова много неща в играта му, които харесвам.

Първата му година бе година на приспособяване, той отбелязваше от време на време, но сега допринася във всички мачове.

Момчетата не започват заради това дали ще вкарат или не. Моята вяра в тях и моето доверие в тях е безкрайно, стига да се държат правилно. Те го заслужават заради усилията, които полагат.

Не знам как да обясня ситуацията на Дарвин. Толкова съм доволен от реакцията на Дарвин и от начина, по който се държи.

Той прави абсолютно всичко както трябва - само топката не влиза във вратата. Въпреки пропуска си той създаде още един гол. Мисля, че това е нещо много специално.

Самата среща бе трудна. През първото полувреме сами си създадохме проблеми. Противникът се защитаваше много компактно, трябваше да правим смени на полувремето.

В крайна сметка момчетата направиха всичко както трябва. Те имаха страхотни възможности на контраатака, след това ние започнахме да доминираме, вкарахме гол и всичко се оправи.

Това не бе най-добрият ни мач, ние също сме хора.

Бяхме много бавни, това променихме по време на мача. Феновете ни подкрепяха, въпреки че не им дадохме много поводи за радост. Но през второто полувреме видяхме истинския Ливърпул“, заяви Клоп.

  Сподели
284