Артета е готов на компромиси заради победите


Н. Гавазов

Артета е готов на компромиси заради победите

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че е готов да жертва някои от своите футболни принципи, за да постигне резултат срещу големите отбори на Висшата лига.

Арсенал ще се изправи срещу Ливърпул на "Анфийлд“ тази вечер, като "артилеристите“ допуснаха 20 гола в предишните си пет гостувания.

Хората на Артета обаче успяха да победят Ливърпул на "Емирейтс" през юли и в Суперкупата на ФА на "Уембли" през миналия месец.

В тези два победни мача "артилеристите"  избраха чисто отбранителен начин на игра, притежавайки топката съответно 31 и 41 процента от времето. Артета и този път ще се фокусира върху резултата.

"Разбира се, в тези мачове за много дълги периоди бяхме принудени да се защитаваме по-дълбоко, отколкото бихме искали, но трябва да се подготвим за мачовете, като намерим най-добрите сценарии за постигане на победа.

Тук съм, за да побеждавам. Тук съм, за да търся начини да го направя. Не мисля, че би било в най-добрия интерес на клуба или играчите да предложим нещо много различно, което да направи отбора ни уязвим в момента.

Планът ни за игра може да се променя в зависимост от наличните играчи. Трябва да можем да се адаптираме. Мисля, че в съвременния футбол не можете да успеете, играейки винаги по определен начин", заяви Артета.

  Сподели
250