ВЛ е разочарована от решението на правителството


Н. Гавазов

ВЛ е разочарована от решението на правителството

Английската Висша лига на своя уебсайт публикува изявление относно решението на британското правителство да не връща феновете на трибуните в определеното време във връзка с пандемията от коронавируса.

"Лигата проучи изявлението на правителството и въпреки че общественото здраве трябва да остане приоритет, ние сме разочаровани, че завръщането на феновете на трибуните се забавя. Уверени сме, че благодарение на правилата, разработени с помощта на учени и съгласувани с правителствените агенции, зрителите на стадионите ще бъдат толкова сигурни, ако не и по-сигурни, отколкото на други места, където им е позволено да бъдат. Други европейски лиги са доказателство за това. Футболът без фенове вече не е същият спорт. Икономиката във футбола е нестабилна без тях. Клубовете загубиха 700 милиона паунда през миналия сезон и сега националната ни игра губи над 100 милиона паунда на месец. Това започва да има разрушителен ефект върху клубовете.

Убедени сме, че чрез иновативни начини за безопасно връщане на феновете на трибуните, клубовете ще могат да върнат приходите на предишното си ниво, като същевременно продължават да извършват данъчни плащания и да подпомагат финансово местната и националната икономика. Въпреки тази несигурност лигата и клубовете ще продължат да се подготвят за безопасното завръщане на зрителите. Също така ще продължим да работим с правителството, за да гарантираме, че феновете ще излязат на трибуните възможно най-скоро“, се казва в изявлението.

  Сподели
133