Венгер предложи промяна на правилото за засада


Н. Гавазов

Венгер предложи промяна на правилото за засада

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер предложи революционна идея за промяна на правилото, регулиращо засадата във футбола.

През този сезон, заради появата на системата VAR, темата със засадата е една от най-острите. Например, в понеделник реферът Антъни Тейлър трябваше да отмени блестящия гол на Оливие Жиро срещу Манчестър Юнайтед заради това, че кракът на нападателя на Челси се намираше в засада.

Имаше и няколко случая, когато арбитрите във видео студио трябваше да чертаят  линия по подмишницата на атакуващия играч, изчислявайки милиметри.

Според Венгер, който сега е директор на ФИФА, този проблем може да бъде отстранен. Арсен предлага да се отсъжда засада  само при положение, че атакуващият играч е напълно зад линията, изтеглена от последния защитник.

"Няма да бъдете в засада, ако поне част от тялото, която може да вкара гол е на линия с последния защитник, дори ако останалите части на тялото на атакуващия играч са напред.

Това ще реши проблема и вече няма да се налага да вземате решения поради няколко милиметра и факта, че атакуващият играч е преминал линията с частица", заяви Венгер.

  Сподели
183