Уест Хем увеличава вместимостта на Лондонския стадион


Н. Гавазов

Уест Хем увеличава вместимостта на Лондонския стадион

Уест Хем постигна договореност за увеличаване на вместимостта на Лондонския стадион до 66 000 зрители. Както е известно, спортното съоръжение не принадлежи на клуба, а се отдава на него под дългосрочен наем. Това на свой ред създава определени ограничения.

Съгласно оригиналното съглашение за наем, пределната посещаемост на домашните мачове на "чуковете"  трябва да бъде ограничена до 57 000 зрители, макар че технически стадионът събира 66 000 човека.

Подобен род изкуствено ограничение дразнеше Уест Хем и клубът даже възнамеряваше да се обърне към Върховния съд, но в крайна сметка тези разногласия бяха изгладени по мирен път. "Чуковете" се договориха с фактическите собственици за увеличаване на предената вместимост до 60 000 зрители веднага и до 66 000 човека в близко бъдеще.

С помощта на това Уест Хем се надява да продава повече билети за домашните си мачове. Добавяме, че "чуковете" могат да се похвалят с най-голямо количество притежатели на абонаментни карти сред всички клубове от Лондон.

  Сподели
335