Ливърпул ще се предаде в Купата на лигата с Челси


И. Ангелов

Ливърпул ще се предаде в Купата на лигата с Челси

Ливърпул - Челси
Стадион: Анфийлд
Дата: 26.09.2018 г.
Час: 21:45 ч.

Ливърпул и Челси споделят дълго съперничество, стартирало още в дните на Бил Шенкли и Томи Дохърти. Този сблъсък рано в Купата на лигата е първият от двата в рамките на три дни между тези отбори.

Челси бе перфектен до последната неделя във Висшата лига когато след пет кръга от победи не успя да вкара на Уест Хем в дербито, завършило при 0:0. Маурисио Сари и и Юрген Клоп не обичат да правят много на брой промени в своите състави, но Купата на лигата е моментът, в който дълбочината на отборите се проявява.

Новините откъм двата състава са следните: В лагера на домакините ще липсват контузените Алекс Окслейд-Чембърлейн, Деян Ловрен и Адам Лалана. Даниел Стъридж се появи и вкара за Ливърпул срещу ПСЖ в Шампионска лига, и сега може да се появи срещу бившия си отбор. До момента и новата покупка Фабиньо не получава време в отбора и може да получи шанс за изява.

При Челси само Ван Гинкел е с травма. Младите таланти на тима Калъм Хъдсън-Одой и Итън Ампаду, спечелили сърцата на феновете, могат отново да получат време в турнира. Маркос Алонсо може да получи почивка с оглед многото натрупани минути до момента, което може да позволи на Емерсон да се изяви. В атаката изборът ще остане измежду Жиру и Мората, като и до момента не е ясно кой от двамата е предпочитан от Сари във важни срещи.

Юрген Клоп от пристигането си опитва да разшири състава на Ливърпул и след последното лято дълбочината на състава се подобри. Миналата година една от основните критики по негов адрес бе, че отборът му нямаше достатъчно дълга пейка за да се бори във Висшата лига и Шампионска лига. Сега това може и да е така, но едва ли Клоп има дълбочината и за Купата на лигата и ФА Къп понастоящем. 

Челси не се отличава с по-многоброен състав, но в по-голяма степен дава шанс на по-малко изявяващите се играчи на терена. Предполага се, че Ливърпул има по-високите цели преди старта на сезона, а именно ШЛ и Висшата лига, поради което Купата на лигата няма да е тежка жертва. От друга страна Клоп не би искал да допусне спънка в добрата инерция от резултати и подобрената форма на състава си. Предстои зрелище и среща между енергията на младостта в Челси и неясното състояние на втория отбор на Ливърпул.

Прогноза: Ливърпул - Челси 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
766