Ливърпул победи Тотнъм, сваляйки гарда в края (видео)


Н. Гавазов

Ливърпул победи Тотнъм, сваляйки гарда в края (видео)

Ливърпул и Тотнъм изиграха здрав мач, в чийто край мърсисайдци се отпуснаха, позволявайки на съперника си да върне две попадения, но все пак спечелиха с 4:2.

Мохамед Салах се завърна в титулярния състав на "червените", заменяйки Райън Гравенберх.

Мениджърът на "шпорите" Анге Постекоглу отговори на загубата с 2:0 от Челси, като отстрани Ришарлисон от началото и се довери на Родриго Бентанкур.

Тотнъм започна доста бодро срещата, а след това Ливърпул отвърна с два много опасни момента. Първо Салах удари гредата. След това Харви Елиът опита да уцели вратата, но Кристиан Ромеро се изправи на линията.

Домакините категорично се впуснаха в мача и откриха резултата в 16-ата минута. Коди Гакпо хвърли топката към далечната греда, а там Салах удари с глава ъгъла на вратата - 1:0.

След като откриха резултата, Ливърпул продължи да диктува играта и да създава положения. Тотнъм пазеше добре топката, но не застраши вратата на Алисон.

В края на първото полувреме "червените" удвоиха резултата. Анди Робъртсън отбеляза, след като Гулиелмо Викарио парира удара на Салах и направи 2:0.

Второто полувреме започна с трети гол на Ливърпул. Елиът центрира от десния фланг към подстъпите към вратаря, а Гакпо отбеляза с глава - 3:0.

Скоро Тотнъм все пак реагира с един шанс, но Алисон спаси удара с глава на Бренан Джонсън.

В 59-ата минута падна нов гол. Елиът се придвижи по границата на наказателното поле, след което отправи удар с левия крак - 4:0.

След четири попадения "червените" се отпуснаха и бяха наказани за това в 72-ата минута. Джонсън центрира от десния фланг в наказателното поле, а резервата Ришарлисон простреля Алисон - 4:1.

Седем минути по-късно Спърс върнаха още един гол. Ришарлисон в наказателното поле изпрати топката към Сон Хин-Мин, който стреля с второ докосване от зоната на 11-метровата марка - 4:2.

Тотнъм внезапно почувства, че този мач все още може да бъде спасен, като започне да атакува без оглед на това, че може сам да получи гол. Салах можеше да се възползва от това, но пропусна вратата от няколко метра.

Гостите продължиха да рискуват до края на мача, държейки публиката на "Анфийлд" в напрежение, но най-вероятно можеха да допуснат и повече. Салах дори отбеляза, но вторият му гол не бе зачетен заради засада.

Ливърпул се наслади на доминиращ първи час, но след четири гола се отпусна и реши, че всичко е свършено. Това се оказа грешка, защото Тотнъм влезе в мача и създаде много проблеми на съперника си в края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
530