Посрещнаха като герой Карлос Насар в София


F.

Златният медалист от Париж 2024 Карлос Насар се прибра в България днес. 20-годишният българин стъпи на олимпийския връх в категория до 89 кг във вдигането на тежести с двубой от 404 килограма, което е нов световен рекорд.

Карлос Насар беше посрещнат с викове "Българи, юнаци" от стотици фенове.  Там бяха още семейството му, приятели и съотборници, както и не малко фенове на ЦСКА.

Насар раздаваше автографи и снимки повече от час, преди да успее да излезе от Летище "София".

"Посрещането е мечтано, благодаря на всички. Благодаря и на тези, които ме гледаха, това е голяма опора за мен. Желая им да бъдат здрави и да следват мечтите си. Ръцете ми са пълни, сърцето - също. По-лесно ти обръщат внимание, когато си шампион, но аз съм подготвен.

Моят треньор Илиян винаги е бил моят герой, представям си и сега, че ме съветва за всичко. Чувствам се като български герой, като горд българин. Страхотно е да мотивирам малки и големи. Оттук нататък следва Световното през декември. Няма да имам много време за почивка, но аз правя нещо, което ме удовлетворява. Усещам промяната в отношението на медиите, но имам още да вървя, за да стана звездата, която искам", каза Насар.

37