Хелмут Марко не иска да продължи да работи в Ред Бул


Н. Гавазов

Съветникът по моторните спортове на Ред Бул Хелмут Марко няма желание да продължи да работи за Ред Бул. Това съобщи Auto Bild.

Съобщава се, че Кристиан Хорнер е осигурил силната подкрепа на тайландските собственици на Ред Бул, които притежават 51% от акциите на компанията. Австрийската фракция, която се опита да отстрани Хорнер от поста му начело на състезателния отбор във Формула 1, почти прие загубата в конфронтацията с него и тайландците. Те дори обмислят да оставят проекта за Формула 1 изцяло на Хорнер и тайландците, а самите те да се фокусират върху футбола или хокея.

Самият Кристиан Хорнер сериозно подсили позициите си в тима. Сега той има властта еднолично да взема всички важни решения за два отбора: Ред Бул и РБ. Преди това Хелмут Марко имаше такава мощ, но позицията му отслабна и 80-годишният австриец обмисля напускане на тима.

Имайте предвид, че оставката на Марко отваря възможността Макс Верстапен да напусне австрийския отбор. Нидерландецът има клауза в договора си, която му позволява да го прекрати предсрочно, ако Марко напусне.

66