Треньорът на Надал се усъмни, че Рафа ще се завърне на корта


Н. Гавазов

Треньорът на испанеца Рафаел Надал и шампионът от Ролан Гарос - 1998 г. Карлос Моя отговори дали по време на възстановяването на възпитаника му от последната му контузия е имало ситуации, когато е изглеждало, че той повече няма да се завърне на корта.

"Да. Нормално е, когато преминаваш през процес като възстановяване от тази операция... В крайна сметка лягането под ножа наистина е последното средство да се опиташ да се върнеш на корта и да завършиш кариерата си на него. Казвам го от опит. Отчитайки всички рискове, той решава да го направи, защото за него това е единственият вариант.

Когато започнахме процеса на възстановяване, тренирахме месец и половина или два, разбрахме, че прогресът е много бавен. В същото време не разбрахме дали е по-бавно, отколкото трябва, защото за първи път попадаме в такава ситуация. Имате съмнения, както и умът на играча: "Как ще реагира тялото му? Ще може ли да издържи натоварването?“.  Възникват много въпроси. Не бе лесно. Това бе криволичещ път с много препятствия“, заяви Моя.

165