Циципас коментира класирането си за полуфиналите


Н. Гавазов

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас сподели впечатленията си от победата над германеца Александър Зверев във втория кръг на Заключителния турнир  на ATP в Лондон с резултат 6: 3, 6: 2. Стефанос, след като постигна  две поредни победи, стигна до полуфиналите на състезанието.

"Мисля, че имах страхотен мач. Много се радвам, че не се изнервих на корта и като цяло се чувствах добре. Страхотно е, че се класирах за  полуфинала. През последните години Саша се представя добре. Мисля, че той ме вдъхнови, така че успях да добавя и да вляза в топ 10. Дължа му  много. Той демонстрира добър тенис.

Научавам също много от Рафа, Роджър и Новак. Гледаш  техните мачове по телевизията и винаги искаш  да си  част от топ групата. Когато се случи това, за което мечтаете, тогава се появява искра. Това е още една причина да играем.

Класирането за  полуфиналите донесе облекчение, защото усещаш, че си се справил с  голям натиск. Не е толкова лесно, колкото може би си мислите. Чувствате прилив на сила, когато побеждавате топ играчи и давате всичко от себе си. Подобна победа означава повече от другите. Приятно е да го добавите към портфолиото", заяви  Циципас.

404