Борусия Мьонхенгладбах – Севиля: Битка за участие в Лига Европа


Н. Гавазов

Борусия Мгладбах - Севиля
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 25.11.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


На "Борусия Парк" в сряда вечер ще се осъществи практически директен сблъсък за участие в Лига Европа между съставите на Борусия Мюнхенгладбах и Севиля. Двата отбора се намират на последните 2 места в групата и макар да имат теоретично шансове за класиране на осминафиналите в Шампионската лига - най-вероятно никой в двата клуба не си вади погрешни илюзии. По-реалната цел за съперниците е борбата за 3-то място и съответно промоция за втория по сила европейски турнир.

Немският тим не се представя убедително в Европа и е на последно място с едва 2 точки след 2 равенства с Ювентус. От друга страна, футболистите на Андре Шуберт в пооследно време показват добри игри и отборът не е побеждаван вече в 9 срещи след 6 победи и 3 равенства. Наставникът на Борусия Мюнхенгладбах също така е първият треньор в историята на клуба, който не е вкусвал поражението в 8 мача от вътрешното първенство (последното най-дълго постижение е през далечния сезон 1975/1976).

Севиля пък почна сезона в Шампионската лига с ударно 3:0 именно срещу немците, но след това претърпя 3 поредни загуби. По този начин испанският тим има 6 поражения от 7 мача в турнира. В последните си 6 мача играчите на Емери претърпяха и 4 поражения, а победите са само 2. Положението за Севиля е още по-лошо, тъй като отборът не е триумфирал като гост във всички турнири от началото на кампанията.

Борусия Мьонхенгладбах ще излезе за срещата без контузените Андре Хан, Алваро Домингес, Патрик Херман, Нико Шулц и Марвин Шулц. Добрата новина за домакините е завръщането на Юлиан Корб, Тони Янтшке и Джака.

Севиля също има проблеми с травмите и в двубоят няма да вземат участие Бето, Гаел Какута, Даниел Карисо, Нико Пареха и игралият под наем от Интер Марко Андреоли.


През тази календарна година двата отбора се срещнаха 3 пъти и във всичките случаи победител е излизал състава на гостите. В настоящият момент положението е различно и с оглед лошата форма на Севиля, добрата такава на Борусия Мюнхенгладбах и желанието на играчите на Шуберт да вземат решаваща за 3-то място победа пред своя публика - бихме прогнозирали категорична победа за немците с много голове.

Прогноза: Борусия Мьонхенгладбах - Севиля 3:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
232