Челси загуби при визита си на Порто, Динамо Киев повежда в групата (видео)


В. Мухарски

Челси продължава с колебливите игри от началото на сезона. Този път "сините" допуснаха поражение с 1:2 срещу Порто в Португалия в среща от Шампионска лига.
Този мач беше исторически за вратаря на домакините Икер Касияс, който записа своя мач номер 152 в надпреварата и излезе еднолично на върха на класирането по брой срещи в Шампионската лига.

Андре Андре даде преднина на своя тим с гол шест минути преди почивката. Ясин Брахими направи пробив в наказателното поле и стреля, но Асмир Бегович спаси. При добавката обаче Андре Андре беше безпогрешен - 1:0. В продължението на първата част Челси получи правото да изпълнят пряк свободен удар на около 17-18 метра от голлинията. Уилиан с перфектно изпълнение не позволи на Касияс дори да мръдне и даде глътка спокойствие на своя тим - 1:1.

През втората част падна още едно попадение, но то бе за Порто. В 51-та минута домакините стигнаха до корнер, като след неговото изпълнение топката стигна до Майкон във вратарското поле и той с глава я промуши в мрежата на Челси за 2:1.

Челси с 3 точки се намира на трето място в класирането, докато Порто е втори с 4, но толкова има и лидерът Динамо Киев, който по същото време спечели с 2:0 визитата си на Макаби Тел Авив (с 0 точки). В този мач гостите успяха да поведат още в 4-ата минута. Андрий Ярмоленко получи пас от Дарлис Гонзалес и преодоля стража на домакините Райкович за 0:1. В 50-ата минута Жуниор Мораес реши всичко, разписвайки се за 0:2. Отново Дарлис асистира на бившия стрелец на софийския ЦСКА за решителното попадение.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



135