Реал ще вземе голове от Ювентус Стейдиъм


И. Ангелов

Ювентус - Реал Мадрид
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 05.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Ювентус домакинства на Реал Мадрид в първия кръг от полуфиналната фаза на Шампионска лига, в опит да се приближи до първия си финал в най-комерсиалното състезание за първи път от 2003-та година. "Старата госпожа" спечели четвъртата си поредна титла в Серия А през уикенда и със самочувствие ще приеме своя именит съперник.

Ювентус може да обърне цялото си внимание на Шампионска лига в този момент, след като не останаха други фронтове за борба, а освен това последно Юве триумфира в Европа през 1996-та, когато в отбора присъстваха имена като Алесандро Дел Пиеро, Фабрицио Раванели и Дидие Дешам.

Междувременно, Реал Мадрид спечели състезанието миналата година след победа в продълженията над Атлетико Мадрид на финал (4:1). Сега този отбор е близо до безпрецедентното постижение от защита на титлата. 

"Белия балет" обаче се нуждаеше от късен победен гол на Хавиер Ернандес, за да стигне до тук. Чичарито успя да отстрани Атлетико на "Сантиаго Бернабеу" след 180 минути без гол между тези отбори. Подобна история споделя и Ювентус, който победи Монако с 1 гол на четвърт-финалите. Голът бе дело на Артуро Видал от дузпа.

По отношение на съставите, Ювентус не може да разчита на Пол Погба, който има проблем в бедрото, и Мартин Касерес, който има травма в глезена. Карло Анчелоти пък прие в състава си Гарет Бейл, който преодоля контузия в глезена и уелсецът дори успя да изиграе минути преди срещата - срещу Севиля

Лука Модрич остава контузен, а вероятно и Карим Бензема няма да се възстанови достатъчно бързо за срещата. Марсело се завръща след наказание. 

Ювентус и Реал Мадрид са се срещали 6 пъти в Шампионска лига от 1992-ра година насам, като в последния случай през 2003-та "Старата госпожа" отстрани опонента си на полу-финал. 

Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл вкараха 92 гола за Реал този сезон във всички турнири. Това е с 2 гола повече от отборното постижение за Ювентус в това отношение. 

Карлос Тевес се наслаждава на добър сезон в Европа, след като има 6 попадения този сезон - толкова, колкото вкара в петте си предни сезона в Шампионска лига сумарно. 

Любопитен факт е, че Реал Мадрид е елиминиран от италиански отбори в последните си 3 загубиени полу-финала - от Юве през 2003-та, Торино през 1992-ра и Милан през 1989-та.

В миналия сезон тези отбори се срещнаха в груповата фаза, а тогава испанците спечелиха с 2:1 на "Бернабеу", преди да вземат и равен 2:2 от мястото, където ще гостуват и сега. Тогава Кристиано Роналдо вкара 3 гола за Мадрид в тези два мача, а формата му е все така впечатляваща, особено след реализирания хетрик преди дни в победа с 3:2 над Севиля.

Прогноза: Ювентус - Реал Мадрид 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

18 април Ювентус - Лацио 2:0 (Серия А)
22 април Монако - Ювентус 0:0 (Шампионска лига)
26 април Торино - Ювентус 2:1 (Серия А)
29 април Ювентус - Фиорентина 3:2 (Серия А)
02 май Сампдория - Ювентус 0:1 (Серия А)

Реал Мадрид:

18 април Реал Мадрид - Малага 3:1 (Примера)
22 април Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:0 (Шампионска лига)
26 април Селта -  Реал Мадрид 2:4 (Примера)
29 април Реал Мадрид - Алмерия 3:0 (Примера)
02 май Севиля - Реал Мадрид 2:3 (Примера)

Досегашни срещи:

Ювентус - Реал Мадрид

16 срещи
7 победи за Ювентус
1 равенство
8 победи за Реал Мадрид
Голова Разлика: 18:16 за Реал Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
252