Моуриньо: Обичам да плувам с акули


Н. Гавазов

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че предпочита за съперник в осминафиналите на Шампионска лига Пари Сен Жермен. Победата с 3:1 над Спортинг само утвърди лидерството на "сините" в групата. Възпитаниците на Жозе се класираха за плейофите като заеха първото място и сега могат да получат за съперник тим като ПСЖ, Ювентус, Базел, Шахтьор или Байер.

Жозе, чиито отбор миналата година се добра до полуфинал в турнира, е на мнение, че този път Челси може да спечели Шампионска лига, но за това е необходимо да премине през акулите в състезанието.

"Имаме пет трудни потенциални съперника. Париж би бил добър вариант, до там по-лесно ще пътуват нашите фенове. Това би било добре. Но не ние определяме жребия, всеки един съперник е труден", заяви Моуриньо.

"Мислите ли, че срещу Базел ще ни е лесно? Два пъти им отстъпихме миналата година, а те отстраниха и Ливърпул. Преди две години победиха Юнайтед. Леверкузен е немски отбор. Шахтьор... Не мисля, че сега останаха лесни отбори. През миналата година бяхме близо до победата, но нямахме отбора, който да играе на най-високо ниво както тази година. Но нека видим, ще ни пропуснат ли акулите, защото няколко акули останаха в океана. Но на мен ми харесва да плувам с акулите - в клетка! Правих това във Френска Полинезия, не го исках, но жена ми и децата ме накараха да го направя", каза още Жозе.

 

129