Блан: Лошо е, че завършихме втори


Н. Гавазов

Наставникът на Пари Сен Жермен Лоран Блан сподели мнението си за срещата с Барселона от заключителния кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Както е известно, парижани претърпяха поражение с 3:1 и заеха второ място в квартета.

"Разочаровани сме, защото знаехме по какъв начин ще се развива мача, но на нас не достигна майсторство в атаката. Имахме положения за гол, можехме да направим резултата 2:2, но ни липсваше ефективност и то не само в атака, но и в отбрана. Играта ни не бе на нужното ниво. Искахме да постигнем добър резултат, поради това се наложи да рискуваме, в крайна сметка завършихме мача с четирима нападатели, макар че още по-рано можехме да поведем с 2:0... Класните играчи се възползват от половин ситуация за гол. Опитахме се да изравним, но в крайна сметка, за съжаление, загубихме с 3:1", заяви Блан.

"Планирахме да играем на контраатаки и мисля, че през първото полувреме имахме много положения за гол. Узложнихме им живота. Съсредоточихме се върху игра в полузащита, а това малко или много сработи. Но все нещо ни липсваше, можехме да се отбраняваме и по-добре. Лошо е, че заехме второ място в групата, тъй като в следващата среща ще трябва да играем с голям отбор. Остава да съберем търпение и да очакваме жребия", добави специалистът.

 

120