Десет от Спортинг вкараха три на Шалке, но загубиха (видео)


И. Ангелов

Спортинг не се даде на Шалке 04 днес на гости в Гелзенкирхен, макар да се намира на последната позиция в седма група на Шампионска лига, и след като губеше с 3:1 в резултата, при изгонен играч рано в срещата и игра с десетима на терена повече от час, португалският тим успя да достигне до 3:3 и в буквално в последната секунда на мача да допусне гол за загубата 4:3.

В 16-ата минута днес Нани откри резултата след корнер и пас към него по земя на дузпата, който той успя да материализира. В 33-ата минута Маурисио от Спортинг бе изгонен за втори жълт картон и от глупавото му нарушение Обаси вкара през Руй Патрисио.

В 50-ата минута Хунтелаар обърна резултата с мощен удар, а Хьоведес оформи 3:1 10 минути след това. В 64-ата минута обаче Адриен Силва вкара след спечелена дузпа от Карийо, и отново той върна равенството в 78-ата минута, когато вкара с глава при центриране на Седрик от фланга.

В самия край драмата бе пълна, когато погрешно, когато топката нацели лицето на Силва, съдията помисли, че той е играл с ръка и даде дузпа за домакините, която Ерик Максим реализира за 4:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



118