Уилшър иска да подари на Венгер Купата на Шампионска лига


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър заяви, че заради Арсен Венгер, мечтае за победа в Шампионска лига. Вече 17 поредни години "артилеристите" са редовен участник в престижния клубен турнир. През 2006 година възпитаниците на френския специалист дори успяха да играят и финал, където отстъпиха с 2:1 на Барселона. Английският футболист се надява, че този трофей ще бъде спечелен от Венгер.

"За пълното му щастие на него му липсва Шампионска лига. Той е тук 17 години и е участвал в един финал - бил е близо до победата, но не му е провървяло, тогава са изгонили Леман. Поради това мисля, че той много, много силно иска този трофей, както и спечелването на Висшата лига, защото иска това заради нас. Но, ако ни даде Купата на Шампионска лига, това ще е подарък и за него от нас", заяви Уилшър.

"През последните няколко сезона на нас често ни се струваше, че ще завършим начело на групата, но губехме последния си мач и в крайна сметка тази грешка ни струваше скъпо. Но теб може да те чака суров жребий, дори да завършиш първи в групата. На осминафиналите няма леки мачове. През последните няколко години наистина не ни вървеше с жребия, два пъти ни се пада Байерн. Според мен, това е най-добрият европейски отбор", добави играчът.

 

115