Пелегрини: Най-после се класирахме за плейофите


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини сподели мнението си за срещата от четвъртия кръг на груповата фаза на Шампионска лига срещу ЦСКА Москва. Както е известно, "гражданите" постигнаха победа с 5:2 и събраха девет точки в своя актив, което за първи път в тяхната история ги изпрати в плейофите на главния турнир на континента.

"Много съм доволен от резултата. Две години се опитваме да се класираме за плейофите, най-после се справихме с тази задача, а до края остават още два мача. Не знам дали изпитвам облекчение, но този успех е много важен за клуба", заяви Пелгрини.

"Агуеро и Негредо играха много силно - и не само сега. Те през цялото време играят прекрасно. Но футболът не е индивидуален спорт. Имахме и други шансове да вкараме. Успехът на Агуеро и Негредо е резултат от усилията на всички футболисти. Головете на ЦСКА? По-добре щеше да минем без тях. Особено при второто попадение. ЦСКА е добър отбор, но нямаха много шансове, максимум още един, от който не се възползваха. Намираме се в добра форма и вкарахме 12 гола за няколко дни. Искаме да спечелим първото място в групата, но сега всичко зависи от това, как ще играе Байерн в Москва", завърши наставникът на Сити.

 

176