Касияс разкри защо не е празнувал гола на Роналдо


Н. Гавазов

Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс разкри причината, поради която не празнува гола на Кристиано Роналдо във вратата на Манчестър Сити във вторник вечер. Както е известно, попадението на португалеца се оказа победно в мача, но камерите уловиха как капитанът на „белите" стои безучастен към събитията на терена. Касия призна, че е бил потресен от новината за смъртта на полското момченце Давид Запишек, с което се запозна по време на Евро 2012.

„Най-напред искам да изкажа съболезнованието си към семейството на Давид. Имах възможността да се запозная с детето по време на Евро 2012 и в него видях едно много жизнерадостно и щастливо момченце, което бе изпълнено с желание за живот", заяви Касияс.

„Майката на Давид се свърза с нас, когато бяхме на Евро 2012. То искаше да се запознае с нас и ми подари плюшена играчка. След това изкарахме няколко дни заедно. Беше много щастлив и доволен. Само това, че бях с него ме караше да се радвам", споделя капитанът на Реал Мадрид.

„Футболистите сме публични личности и носим голяма отговорност. Разбира се, не всички ни харесват. Познавахме се с това дете, а то познаваше и целия национален отбор на Испания. Смятам, че по време на мача реагирах по най-добрия начин. Тогава всички страдаха", обясни испанският национал.

 

94