Класически Реал се разходи до Никозия (видео)


В. Мухарски

В първата четвъртфинална среща от Шампионската лига сензацията от Кипър АПОЕЛ Никозия не успя да се противопостави на испанския гранд Реал Мадрид. Испанците взеха преднина след победа с 3:0 и по този начин си улесниха до голяма степен реванша на "Сантяго Бернабеу".

"Белите" бяха доста по-дейни през първата част, но кипърците се бранеха добре. В 12-ата минута Фабио Коентрао центрира отляво, защитник на домакините пресече високата топка, но я отклони право към Йозил, който стреля от въздуха, но вратаря на домакините спаси.

Последваха пропуски на Игуаин и Роналдо. В 33-ата минута Роналдо изведе Шахин отляво, турчинът пусна към Бензема, който добре се измъкна от защитниците на АПОЕЛ, но ударът му прехвърли вратата. Това бе и най-чистото положение за тази първа част.


 
Веднага след почивката Бензема и Роналдо пробваха удари, които не застрашиха Хиотис. В 74-ата минута Карим Бензема откри резултата. Резервата Кака центрира по отличен начин в наказателното поле, а французинът с плонж с глава реализира за 1:0 в полза на Реал.

В 82-ата минута самият Кака също записа името си сред голмайсторите. Марсело асистира при това попадение. В 90-ата минута на срещата отново Бензема се разписа като по този начин направи резултата класически. При тази атака CR7 пусна към Йозил, а той намери по отличен начин Бензема, който веднага стреля и вкара и по този начин оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



118