Рома ще победи Арсенал, но ще се раздели с Шампионската лига


.

Третият сблъсък по оста АнглияИталия в 1/8-финалите на Шампионската лига противопоставя отборите на Рома и Арсенал, като първата среща на “Емрейтс” завърши с победа за “топчиите” с 1:0. Знаем обаче с какъв дух играят вълците у дома. Те вече победиха тук Челси, а преди няколко сезона и Манчестър Юнайтед.

И двата тима се представят под нивото си в първенствата, в които се състезават. Рома е едва на 6-то място в Серия А, но пък е само на точка от 4-ата позиция. В мачовете си след загубата в Лондон “вълците” записаха две равенства – 3:3 срещу Интер на “Джузепе Меаца” и 11 у дома срещу Удинезе. Късмет за тях бе, че се издъниха и преките им конкуренти Дженоа и Фиорентина.

Арсенал пък стигна едва до 0:0 с Фулъм в първия си мач след успеха над Рома. После футболистите на Арсен Венгер победиха аутсайдера Уест Бромич и стигнаха до нова победа за ФА Къп с 30 над Бърнли. Засега във Висшата лига Арсенал е 5-ти на 3 точки изоставане от Астън Вила, който напоследък също не е в добра форма.

Рома има доста проблеми прди този мач. Сисньо е аут до края на сезона заради травма в коляното. Даниеле де Роси пък е наказан. Под въпрос в халфоеата линия са Симоне Перота и  Давид Писаро. Тоти също не е напълно здрав, но вероятно ще играе.

В Арсенал пък относно контузиите трябва да са доволни. Коло Туре ще е партньор на Уилям Гала в защитата, Денислон и насри, които получиха почивка срещу Бърнли също се появят в игра. Едуардо да Сивла набира скорост. Тео Уолкот също се завърна в неделя и вероятно ще бъде на пейката.

Преднината от един гол дава голямо предимство на Арсенал, тъй като Рома ще трябва да атакува, а това ще отвори пространства в тяхната зона. На скорост топчиите могат да ударят домакините и да решат всичко. Все пак е много важно кога ще падне първият гол. Ако “вълците” поведат по-рано нещата започват отначало. С течение на времето шансовете на Арсенал ще стават все по-големи и няма да е чудно да си тръгнат дори с победа. Все пак на “Олимпико” е трудно за всеки и вероятно Рома ще спечели мача, но няма да продължи напред.

Вероятни състави:

Рома: Дони, Панучи, Мексес, Мота, Рийзе, Тадей, Бриги, Баптища, Менес, Тоти, Вучинич

Арсенал: Алмуния, Саня, Галас, Туре, Клиши, Ебуе, Насри, Денилсон, Сонг, Ван Перси, Едуардо

Последни 5 мача:

Рома: РРЗПЗ
Арсенал: ППРПР

Прогноза – 2:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
304