Гол в последната минута остави интригата за реванша между ЦСКА и Реал (видео)


В. Мухарски

ЦСКА Москва и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 в първия 1/8-финален мач от тазгодишното издание Шампионската лига. Първата интересна ситуация бе за руснаците. В 7-ата минута Шенников се включи добре в нападение и пусна към Дзагоев, но той стреля неточно. След тази атака домакините трудно стигаха до възможности пред Касийяс за това първо полувреме.

Интересните положения се преместиха пред вратата на ЦСКА. В 15-ата минута Карим Бензема се контузи при един удар и бе принудително заменен от Гонсало Игуаин. В 17-ата минута страхотни две намеси на Чепчугов спасиха руснаците от попадение. Стражът на "армейците" отрази удар на Игуаин, а след това и добавката на Кедира.



Така се стигна до 28-ата минута, когато Кристиано Роналдо откри резултата. Бранителите на руснаците остaнаха под топката след центриране в наказателното им поле и CR7 от чиста позиция прати топката под плонжа на вратаря на домакините - 1:0.

В началните минути на втората част играчите на Реал бяха близо до второ попадение, но Кайехон на два пъти не успя да се разпише. Роналдо също направи няколко пропуска.

В 62-ата минута, след изпълнение на първия корнер за ЦСКА в тази среща, Дзагоев стреля, но не точно. Малко след това Муса бе изведен на добра позиция, но ударът му бе спасен от Касийяс. Малко по-късно в игра за домакините се появи Кейсуке Хонда, който изостри атаката на руснаците.

В 83-ата минута японецът стреля от фаул, но право в ръцете на Касийяс. В следващата атака Роналдо направи поредния си пропуск в срещата. В крайна сметка играчите на ЦСКА стигнаха до равенството в добавеното време на срещата. Тогава Вернблум прати топката във вратата на Реал и вдигна "Лужники" на крака - 1:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



161