Форлан: Липсва ми Шампионската лига


Н. Гавазов

Нападателят на Интер Диего Форлан изрази своята увереност, че „нерадзурите" могат да се справят със ситуацията в отбора. Според уругвайският национал, първата крачка за излизане от кризата „черно-сините" трябва да направят още в сряда, когато гостуват на Олимпик Марсилия в рамките на първия мач от осминафиналите на Шампионската лига.

„Шампионската лига започна да ми липсва. Това е най-престижният турнир на планетата и аз с нетърпение очаквам възможността да играя в него отново. Сега имам този шанс. Много е приятно, че нашият отбор се класира за осминафиналите", цитира официалният сайт на УЕФА думите на Форлан.

„Във всички отбори, за които съм играл, като нападател съм се стремял да правя само едно - да вкарвам голове. В същото време обичам да помагам на партньорите се в отбрана. Дойдох в Интер и изиграх няколко мача, а след това бе осъществена треньорската смяна, Случват се подобни неща. На всичкото отгоре се контузих. Но тук всичко ме радва и аз съм напълно доволен от своето решение", каза още нападателят.

„Раниери е отличен треньор. Играх срещу него в Англия и Испания и винаги съм имал високо мнение за него. Той е работил с много водещи клубове. Сега тренира мен и аз считам това за голяма чест. Уверен съм, че е по силите ни да започнем да играем така, както направихме това при серията си от седем поредни победи", допълни Диего.

„Борбата в турнира продължават много силни отбори с възхитителни футболисти. Ние просто трябва да играем мач за мач и да не се мъчим със завишени очаквания. Трябва да дадем всичко в двубоя си с марсилците и да ги победим, а след това нека видим как ще се развият нещата за нас", завършва Форлан.

 

140