Анчелоти: Италианските отбори са по-добри от английските


Н. Гавазов

Карло Анчелоти е убеден, че Милан е по-добър от Арсенал. Специалистът изрази също така своята увереност, че Наполи може да отстрани Челси. Както е известно, вчерашният жребии за осминафиналите на Шампионската лига противопостави именно тези отбори, докато другият италиански представител - Интер ще се изправи срещу Олимпик Марсилия.

„Аз съм „миланист" и трудно ми е да бъда обективен. Във всеки случай мисля, че Милан е по-добър от Арсенал. Масимилиано Алегри има в състава си много шампиони, докато Арсенал не разполага с играчи като Златан Ибрахимович, Пато и Робиньо", заяви Анчелоти за La Gazzetta dello Sport.

"Милан няма Ван Перси, това наистина е така, но ние имаме Алесандро Неста и Тиаго Силва. Милан е фаворит в мача, но все пак нека не забравяме, че Арсенал ни отстрани от Шампионската лига през 2008 година", продължава бившият наставник на Челси.

Арсенал е отбор, който винаги се опитва да играе футбол и да се движи много по терена, защото това е философията на този клуб. За да стигне Милан до четвъртфиналите, ще трябва отбора да разчита на по-голяма си индивидуална техника, което може да направи разликата. „Артилеристите" започнаха лошо старта си и бяха разбити а „Олд Трафорд" от Манчестър Юнайтед, но те се върнаха обратно на пистата. Следя редовно Арсенал и мога да кажа, че те играят много добре", допълва Карло.

Анчелоти, който е бивш мениджър на Челси не се поколеба да даде предимство на Наполи в предстоящия сблъсък между двата отбора.

„Италианският футбол напредна много, докато английският не се намира в най-добрата си форма и това го показа отпадането на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Наполи вече направи нещо забележително, отстранявайки тима на Сити - тим, който в момента доминира във Висшата лига на Англия, така че не виждам защо да не го направи отново. Разбира се, това изисква много голяма производителност, но Валтер Мадзари има време да подобри много неща. Челси се опитва да превърне притежаването на топката в своя опасна сила, докато Наполи е много опасен когато спечели топката и атакува бързо. Това е положението и Челси трябва да бъде много внимателен спрямо темпото на Хамшик, Лавеци, Кавани, Маджо и останалите. Те са абсолютно смъртоносни на контраатака. След трудния период, Челси се върна във формата си. Всичко вече ще зависи от физическото състояние на отбора. Единственото предимство на англичаните е техния международен опит, но з вярвам, че ентусиазмът на Наполи може да преодолее тази пропаст", анализира Анчелоти предстоящия двубой.

Другият италиански отбор - Интер ще се изправи срещу Олимпик Марсилия и италианският специалист не пропусна да даде оценката си и за този мач.

„С много търпение, Клаудио Раниери се опитва да постави сезона обратно на краката си. По мое мнение, в дългосрочен план това ще стане. „Нерадзурите" са играчи от световна класа и в Шампионската лига качеството прави разликата", завършва Анчелоти.

 

89