Нани: Не се страхуваме от големите отбори


Н. Гавазов

Крилото на Манчестър Юнайтед Нани заяви, че вярва в класирането на Манчестър Юнайтед на финалите в Шампионската лига, въпреки факта, че „червените дяволи" най-вероятно няма да попаднат в групата на победителите. Както е известно, снощи шампионите на Англия завършиха 2:2 с Бенфика в мач от петия кръг на най-престижния европейски турнир и ако двата отбора спечелят последните си срещи, португалците ще финишират първи в групата, а отбора на Сър Алекс ще трябва да се задоволи с второто място.

Това е твърде възможно да се случи, защото Бенфика приема аутсайдера Оцелул, а Юнайтед ще гостува на Базел и ще трябва да избегне поражението, за да не отпадне изобщо от борбата. Ако Юнайтед финишира втори, твърде е вероятно в директните елиминации да се изправи срещу един от трите класирали се отбора Байерн Мюнхен, Интер, Реал Мадрид, а твърде вероятно и Барселона. Ако пък Арсенал или Челси успеят да запазят лидерските си позиции, не е изключено „червените дяволи" да срещнат и своите конкуренти във вътрешното първенство.

Въпреки мрачните перспективи, Нани е убеден, че Юнайтед ще продължи борбата.

„Ако завършим на второ място и ни се падне голям отбор, това няма да е проблем за нас. Щом имаш амбицията да достигнеш до финал, винаги ще срещаш големи отбори. Ние все още сме уверени. Снощи играхме фантастичен футбол и просто трябваше да задържим преднината си", цитира Sky Sports думите на Нани.

 

85