Хирона и Фейнорд няма да се победят


Н. Гавазов

Хирона - Фейнорд

Стадион: "Монтиливи", Хирона

Дата: 02.10.2024 г.

Час: 19:45

Съдия: Урс Шнайдер (Швейцария)

Хирона ще бъде домакин на първия си мач от Шампионска лига , когато Фейенорд гостува на "Монтиливи" в един от ранните мачове от програмата в сряда.

И двата тима започнаха с поражение, като Хирона загуби при сърцераздирателни обстоятелства, докато Фейенорд бе разбит на собствена земя.

След като зашемети цяла Европа, прекъсвайки доминацията на Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид в Примера дивисион, Хирона има трудности през тази кампания.

В първия мач каталунците се изправиха пред плашеща перспектива, пътувайки до френската столица, за да се изправят срещу Пари Сен Жермен в техния европейски дебют.

Отборът на Мичел се защитаваше героично и понякога се възползваше от късмета си, докато Пауло Гацанига в последната минута не си отбеляза автогол, който донесе победата на парижани с 1-0 на "Парк де Пренс".

Въпреки, че равенството бе на хоризонта, поражението може би е закономерно, защото каталунците отправиха само три удара в този мач.

Гостите влязоха в сблъсъка с ПСЖ на фона на загуба с 4-1 от каталунския съперник Барселона, а веднага след тези поражения отборът на Мичел отново загуби от Валенсия, давайки на борещия се клуб първата и единствена до момента победа за сезона.

Последва равенство 0-0 у дома срещу Райо Валекано, преди късен удар на Яго Аспас да отмени откриването на Янгел Ерера срещу Селта Виго в неделя.

Това оставя Хирона на 12-о място само с девет точки, което предполага, че тимът ще направи всичко по силите си, за да постигне първа победа на континента и така да даде тласък на кампанията си.

Впрочем, домакините са фаворити, тъй като животът след Арне Слот не върви добре за Фейенорд.

Новият мениджър Брайън Приске , който впечатли преди това в Спарта Прага, не успя да се развие, откакто пристигна в Де Куйп, като спечели само един от началните четири мача на сезона в Ередивизи преди началото на кампанията в Шампионска лига.

Те също не можеха да направят по-лош старт в надпреварата, тъй като Фейенорд беше победен с 4-0 у дома от германския шампион Байер Леверкузен, оставяйки само Динамо Загреб, който загуби с 9-2 в първия мач, под тях в класирането с 36 отбора.

Клубът от Ротердам отговори, като победи НАК Бреда с 2-0, но те загубиха още точки през уикенда, като направиха 1-1 като гост на НЕК Ниймеген, оставяйки ги на шесто място в подреждането на вътрешното първенство.

При шест предишни попадания в груповата фаза Фейенорд бе елиминиран всеки път, включително миналия сезон, завършвайки зад Атлетико Мадрид и Лацио.

Лошата форма като гост е голям фактор за това, тъй като нидерландците загубиха всичките си последни 10 мача като гост в това състезание, като последният път, когато избегнаха поражение, дойде при победата с 1-0 над Нюкасъл Юнайтед през 2002 г.

Хирона претърпя две неуспеха при равенството си със Селта през уикенда, тъй като Ориол Ромеу беше принуден да напусне в първия четвърт час, преди Дейли Блинд, човекът, който асистира за откриващия гол, също да бъде контузен малко след почивката .

Джастин Гарсия (рамо) и Рикард Артеро (глезен) вече са в лазарета и нито един от тях няма да се завърне преди международната пауза, която предстои след малко повече от седмица.

Големите проблеми на домакините може да накарат Мичел да се обърне към новото попълнение Боян Миовски , като се има предвид, че македонският нападател вкара четири и постави още два за Абърдийн в евротурнирите през миналия сезон.

Скорошната победа на Фейенорд с 2-0 над НАК дойде на висока цената, тъй като те загубиха голмайстора Сантяго Хименес за около три месеца, след като мексиканецът получи контузия на бедрото през първото полувреме на мача.

Това вероятно ще накара Аясе Уеда да влезе отново от самото начало.

По-положителни новини са, че Куилиндски Хартман е на път да се завърне след продължителна контузия на коляното, докато Калвин Стенгс и Барт Ниукоп трябва да се върнат след международните мачове през октомври.

Това ще бъде специален повод в Монтиливи, тъй като местните фенове ще видят своя отбор да излиза под флага на Шампионска лига за първи път, но последните им резултати предполагат, че дебютната победа у дома може да е по-далеч от тях.

Хирона ще бъде деветият различен испански отбор, срещу който Фейенорд се изправя в Европа, и докато гостите не са в никаква форма на вътрешния терен и са загубили в последните си три пътувания до Испания, те могат да спрат това представяне тук в оспорвана среща.

Прогноза: Хирона – Фейнорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
21