Леверкузен удари Милан в Германия


И. Ангелов

Байер Леверкузен сложи край на серията от пет мача без победа у дома срещу италиански отбори, като победи Милан на "БайАрена" и записа втора поредна победа в Шампионската лига (ШЛ) този сезон - макар само с 1:0.

Гостите от Милан, които загубиха първия си мач в турнира от Ливърпул, изглеждаха решени да избегнат ново поражение и се опитаха да затворят пространствата пред Леверкузен. Въпреки това, "аспирините" доминираха в първото полувреме, без да успеят да реализират многобройните си шансове. Още в първите минути Виктор Бонифаче и Пиеро Хинкапи бяха спрени от стража на "росонерите" Майк Менян, а гол на Бонифаче бе отменен поради засада на Фримпонг в подготовката на атаката в 21-ата минута.

Милан отговори с едва един удар до края на полувремето, макар че отборът на Стефано Пиоли имаше претенции за дузпа, след като Тами Ейбрахам бе съборен в наказателното поле от Едмонд Тапсоба.

Второто полувреме започна по същия начин, като Менян отново бе принуден да прави важно спасяване след удар на Флориан Вирц. Все пак, Леверкузен успя да пробие защитата на Милан след красива комбинация в 51-ата минута за 1:0. Алеикс Гарсия пусна прецизен пас към Алехандро Грималдо, който с пета асистира на Фримпонг. Макар холандският футболист да бе спрян от Менян, Бонифаче бе на точното място, за да вкара при добавката от близко разстояние.

Този гол раздвижи играта, като Милан започна да натиска за изравняване. Само отличната намеса на Лукаш Храдецки попречи на Тиджани Рейндърс да възстанови равенството. 

В заключителните минути Леверкузен овладя мача, въпреки че Милан бе на косъм от изравняване. Ернандес удари гредата, а при добавката Мората стреля неточно с глава. Това бе най-добрата възможност за Милан, който в крайна сметка допусна втора поредна загуба в тазгодишното издание на Шампионската лига и продължава да изпитва затруднения като гост в турнира, с едва една победа в последните седем визити.
 
 

 

38