Спарта разби Залцбург, Болоня и Шахтьор без гол


И. Ангелов

В двата ранни двубоя от днешния ден в Шампионска лига станахме свидетели на коренно различни представяния и от двете страни когато Болоня посрещна Шахтьор Донецк и двата тима не стигнаха до голове за 0:0 в Италия, а Спарта Прага направи класика с 3:0 пред своята публика срещу Залцбург, а вече е известно, че головете ще са голям фактор в този нов формат на ШЛ.

Шахтьор обаче можеше да излезе с победата от "Щадио Ренато Дал'Ара" в Болоня след като получи шанс да вкара ранна дузпа, пропусната от Судаков в 4-ата минута. Извън това положение гостите издържаха геройски безброй атаки на противника до края.

Междувременно Спарта реализира своите възможности срещу Залцбург в Прага, като бързо след началото на срещата Хараслин принуди Бласуич да избие негов удар, и топката попадна в Кан Кайринен за 1:0 във 2-ата минута.

След още няколко пропуска преди почивката стана и 2:0 когато Олатунджи по ъгъл матира Бласуич, изведен от Филип Панак в 42-ата минута.

Уверени в победата домакините излязоха след паузата решени да пратят мача отвъд възможностите на противника и това се случи в 58-ата минута когато Олатунджи се възползва от грешка на Пятковски и намери Казим Лачи за лесен удар от близо и 3:0.

67