ПСЖ може да бъде изхвърлен от ШЛ


Н. Гавазов

Френският Пари Сен Жермен може да бъде изключен от Шампионската лига 2024/2025 поради спор за плащане с бившия клубен играч Килиан Мбапе , който сега играе за Реал Мадрид. Това съобщава Le Monde.

По-рано стана известно, че Мбапе се е обърнал към правната комисия на Френската лига и УЕФА чрез Френската футболна федерация с искане ПСЖ, за който той игра преди, да плати 55 милиона евро като компенсация по стария договор.

Според източника намесата на Френската лига (LFP) в този въпрос може да доведе до катастрофа за ПСЖ, тъй като организацията има правомощието да наложи забрана за трансфер на клуба, както и да отнеме лиценза му от УЕФА, което ще доведе до незабавно изключване от Шампионска лига.

Той също така гласи, че всеки клуб, който участва в състезанията на УЕФА, трябва да предостави доказателство за липса на неизплатени заплати на своя персонал, платими не по-късно от 28 февруари преди сезона за лицензиране.

Следователно ПСЖ може да загуби клубния си лиценз на УЕФА за сезон 2024/2025 поради неспазване на разпоредбите на УЕФА по отношение на клубното лицензиране и финансовата жизнеспособност.

44