Борусия Дортмунд подаде жалба срещу ПСЖ


Н. Гавазов

Борусия Дортмунд изпрати жалба до Европейската асоциация на футболните привърженици (FSE) срещу ПСЖ заради недостиг на билети за феновете му в реванша от полуфинала на Шампионска лига в Париж (1:0). Това съобщава Bild.

Според източника, Дортмунд са недоволни, че са получили само 480 билета от парижани за своите фенове за мача от плейофите на Шампионска лига, като германските фенове са били изправени пред забрана да носят банерите си на стадион "Парк де Пренс". ПСЖ отрече тези обвинения, позовавайки се на изискванията за сигурност на полицията.

Отбелязва се, че Борусия е засегната и от съобщенията на диктора на ПСЖ, които се пускаха през специални звукови високоговорители в сектора за гости, което според Дортмунд е недопустимо. Европейската асоциация на феновете вече прие тази жалба.

Припомняме, че реваншът от 1/2-финалите на Шампионска лига между Борусия и ПСЖ се проведе на 7 май. Мачът се игра на стадион "Парк де Пренс" в Париж. Главен рефер на срещата беше Даниеле Орсато от Италия. Мачът завърши с победа на "пчелите" с резултат 1:0 (2:0 общ резултат). В 50-ата минута единственото попадение в мача отбеляза централния защитник на Борусия Матс Хумелс.

230