Англия може да получи шест билета за Шампионска лига


Н. Гавазов

Англия може да получи шест билета за Шампионска лига за следващия сезон.

Както е известно, обикновено само отбори, които заемат първите четири места във Висшата лига, се класират за Шампионска лига.

От сезон 2024/25 обаче УЕФА променя формата на Шампионска лига и страните с най-висок рейтинг ще получат два допълнителни билета за елитния европейски турнир на.

С голяма вероятност един от тези два билета ще отиде в Англия, която все още е представена в Европа от Арсенал, Манчестър Сити, Ливърпул, Уест Хем и Астън Вила.

Daily Mail обаче отбелязва, че е възможно стечение на обстоятелствата, при които Англия да получи още един, шести, билет за Шампионска лига.

Това изисква Уест Хем да завърши на пето място във Висшата лига и да спечели Лига Европа. В този случай "чуковете" ще прехвърлят билета си на шестия отбор във вътрешното първенство, а самите те ще влязат в Шампионска лига като победител във втория по значимост клубен турнир в Европа.

Вярно, подобен сценарий изглежда малко вероятен, тъй като в момента тимът на Дейвид Мойс е на седмо място и изостава с девет точки от петия Тотнъм, който също има мач по-малко.

Нека добавим, че Висшата лига няма да получи допълнителен билет, ако отборът, завършил в топ 4, спечели европейски трофей.

420