Бенфика - ПСЖ: Меси и Неймар ще донесат победата на парижани


Н. Гавазов

Бенфика - ПСЖ

Стадион: "Да Луж", Лисабон

Дата: 05.10.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Хесус Гил (Испания)

Бенфика и  ПСЖ ще се изправят един срещу друг в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Това е сблъсък между лидерите в квартета, при това и двата тима имат пълен комплект от точки, което означава, че победителят ще направи важна крачка към получаването на билет за плейофите в турнира.

"Орлите" изглеждат страхотно този сезон. Бенфика спечели и двата си мача в Шампионска лига, плюс 7 от 8 в португалското първенство. Едва в последния си мач лисабонци прекъснаха победната си серия, след като направиха 0:0 на гости на Гимараеш.

ПСЖ също набра ход и няма загуба в 25 поредни мача, като само в 4 направи равен. Парижани спечелиха и двата си мача в Шампионска лига, а в Лига 1 събраха 25 точки от 9 срещи.

Бенфика е стабилна със състава, като контузени са тези, които бяха в мача от последния кръг: Морато, Хуан Витор и Лукас Верисимо. От тях сега само младият бразилски защитник Морато може да се нарече основен играч. За ПСЖ ситуацията също не е критична. Вратарят Кейлор Навас е аут. Под въпрос бе Ренато Санчес, който имаше контузия в слабините.

Отборите са играли по седем мача и имат еднакви показатели: по три победи за всеки плюс едно равенство. Дори по отбелязани голове показателите им са много близки, французите имат само един гол повече. За последно те се срещнаха преди седем години в International Champions Cup, като ПСЖ се оказа по-силен там, побеждавайки с 3:2.

Говорейки за добрия ход на ПСЖ, трябва да кажем, че Меси и Неймар се намират в блестяща форма. В тази връзка нашите очаквания са, че именно бразилецът и аржентинецът ще изиграят решаваща роля в този двубой. Да, домакините ще дадат здрава битка, а трибуните ще помагат на своите, но по-голямата класа на парижани и изобилието на звезди накланя везните в полза на гостите.

Прогноза: Бенфика - ПСЖ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

ПСЖ (Кристоф Галтие)
 
Донарума
   
Рамос
Мукиле
Маркиньос
Хакими
Верати
Витиня
Мендес
Меси
Неймар
Мбапе
Рамос
Марио
Рафа
Нерес
Фернандес
Флорентино
Грималдо
Отаменди
Силва
Бах
   
Влаходимос
 
Бенфика (Роджер Шмид)

Прогноза: Бенфика - ПСЖ 1:2

464