Марсилия с първа победа от 17 мача - срещу десетима (видео)


И. Ангелов

Олимпик Марсилия постигна убедителна победа с 4:1 днес в третия кръг от груповата фаза на Шампионска лига срещу лидера в групата Спортинг Лисабон. Португалците обаче играха дълго време с човек по-малко на закрити врата на "Щад Велодром".

Гостите поведоха след по-малко от 60 секунди игра чрез Тринкао, който фалцира една топка през Лопез за 1:0. Грешка в защитата на Адан в 13-ата минута бе повод Алексис Санчез да направи 1:1, преди в 16-ата домакините и да обърнат с 2:1 отново след грешка на Адан, като тук вкара Харит. Вратарят на Спортинг очевидно не бе в психическа готовност днес, и в 23-ата минута напусна с червен картон когато реши да играе с ръце извън наказателното поле.

Така бе заменен енергичният Маркус Едуардс и в игра бе включен Франко Исраел на врата. В 28-ата минута новият страж допусна гол с глава от Леонардо Балерди при подаване от корнер на Харит за 3:1. 

Последваха 4 промени на почивката за Спортинг, но гол падна отново само в тяхната врата в 84-ата минута когато Мбемба довкара избит от вратаря удар на Санчез за 4:1.

До този двубой в ШЛ Марсилия бе загубила 16 от 17 срещи, като с трите точки се отдели от дъното за сметка на Айнтрахт, който спори с Тотнъм по-късно.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



331