Ван дер Сар: Юнайтед трябва да се поучи от миналия финал


И. Ангелов

Едвин ван дер Сар определи победата на Манчестър Юнайтед над Шалке като "перфектна", но предупреди, че за финала ще трябва да се извлечат поуки от предния финал на "Червените дяволи" в Шампионска лига. Юнайтед стигна до финала след комфорна победа, въпреки отсъствието на по-голямата част от основните играчи, и ще очаква Барселона на "Уембли".

Пред ITV вратарят заяви: "Беше перфектна, но разбира се бяхме с добра нагласа от първия мач, така че успяхме да направим някой промени в тима, като така запазихме свежи футболисти за неделя. Видяхте как празнуваха Барселона вчера, може би ние не изглеждахме щастливи като тях, но така е когато те елиминираха кръвен враг. 

Така на финал се противопостават същите отбори от тази фаза през 2009 година в Рим. Холандецът обаче предупреди съотборниците си да се поучат от онзи ден: "Те играят изключително добре и ще е много трудно. Показаха това през 2009 и трябва да сме сигурни, че сме си взели поуки."

Ветеранът, който ще изиграе последния си мач за Манчестър Юнайтед на финала тази година, призна, че това ще е перфектния момент да завърши с победа: "Мисля, че това означава много за клуба, играчите и феновете, и сър Боби Чарлтън разбира се, както и за сър Алекс. Ще е страхотно събитие и дано изходът е различен от този след последния ни финал."

178