Калдерон обвини Моуриньо за отстраняването


И. Ангелов

Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон подсказа, че Жозе Моуриньо е виновен за несполуките на Реал в Шампионска лига. Той изцяло приписа вината на Специалния, като дори обяви, че ако Жозе продължи с острите си изказвания, каквито напоследък направи с оглед резултатите, ще доведе Мадрид до разруха. 

Според Калдерон Специалния е прекрачил границата с коментарите си, а освен това е инвестирал в огромен провал. Мадрид бяха елиминирани от Шампионска лига след равенство на "Ноу Камп" 1:1, като Жозе не бе допуснат до страничната линия да контролира отбора си, след като бе изгонен миналата седмица. Жозе Моуриньо и Кристиано Роналдо обвиниха в заговор срещу Реал Мадрид УЕФА, след дербито на "Бернабеу". 

Снощи Жозе бе хванат на камера как прави жест, че отборът му е бил обран. Калдерон не е впечатлен от изявленията на треньора, нито от слабите резултати, като вярва, че всичко това е по вина на Моуриньо. 

"Да говориш така е лошо за Мадрид. Големите отбори не може да обвиняват съдийството за загубите си. Инвестирахме 400 милиона през последните 2 години, така че като загубиш, не може да виниш съдията, контузените, късмета, и нищо изобщо. Когато загубиш трябва да поздравиш противника и това е. Неприемливи са приказките му против УЕФА и реферите."

185