Моуриньо: Не разбирам, как може да се възхищавате на тази Барселона?


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо не скри разочарованието си от крайния резултат в срещата с Барселона, както и своята ярост от странните отсъждания на главния рефер в двубоя Волфанг Щарк. . Както е известно, тази вечер на „Сантяго Бернабеу" Барселона победи с 2:0 Реал Мадрид в първа полуфинална среща от Шампионската лига и на практика, почти предреши изхода от двубоя между двата испански гранда. Скандалният момент в третото Ел Класико бе в 60-та минута, когато главния съдия Волфанг Щарк показа директен червен картон на Пепе за нарушение срещу Дани Алвеш, което предизвика негодуванието на публиката и футболистите в бяло, а според специалистите, наказанието е било пресилено.

„Не разбирам, как може да се възхищавате на тази Барселона? Йовребьо, Бусака, Щарк.....Помните ли всичките тези истории? Защо Челси не се класира тогава на финал? След това, по някакво чудо Интер ги прескочи. А сега? Изгонването разстрои цялата ни тактика и провали моите планове. Готвех се да пусна Кака, но всичко свърши..", заяви разярения Моуриньо веднага след мача.

„Не знам заради УНИЦЕФ ли е , или нещо друго, но не разбирам докога това ще продължава. Никой няма шанс срещу Барселона. Откъде идва силата им? Да печелиш по този начин е отвратително. Какво казах на рефера, за да ме изгони? Нищо. Само му се смях. Ако бях казал онова, което му мислех в момента, с кариерата ми е свършено. Наистина не знам защо се случват такива неща", допълва португалският специалист.

 

87