Раул: Надявам се да играя на Уембли


Н. Гавазов

Нападателят на Шалке 04 Раул призна, че очаква с нетърпение да се изправи срещу Райън Гигс, съобщава Bild. Както е известно, немският отбор ще се изправи утре вечер на „Велтинс-Арена" срещу Манчестър Юнайтед в първи среща от полуфиналите на Шампионската лига, а реванша между двата отбора е следващата седмица на „Олд Трафорд" . Двамата ветерани, ще се опитат да достигнат до поредния си финал в този турнир и испанецът призна, че изключително много уважава уелския национал, както и другия ветеран на английския гарнд Пол Скоулс.

"Гигс и Скоулс са футболисти, които изключително много уважавам. Общото между нас е, че ние обичаме своята професия и футболът е нашия живот. Невероятно е, че Гигс продължава да играе на това ниво и на 37 години. За мен би било чест да си разменя фланелката с него след края на мача", заяви Раул.

Бившият играч на Реал Мадрид обаче също продължава да впечатлява с изявите си през този сезон. Той до момента изигра 44 мача с екипа на "кобалтовите" и отбеляза 18 гола във всички турнири. Неговата мечта е да играе на "Уембли", където все още не е имал шанс да покаже класата си.

"Не бях отбелязвал гол на Байерн Мюнхен, но вече успях в турнира за Купата на Германия. След това вкарах и на Интер на "Сан Сиро", което също не бях правил. Сега се надявам да имам шанс да играя и на "Уембли", където все още не съм играл. Ако това се случи, ще бъде нещо невероятно за мен", цитира Bild Раул

„Откакто съм в Шалке съм по-спокоен. В Реал отговорността бе голяма, а тук е много по-лесно да бъдеш приятел със съотборниците си и да тренираш спокойно. Натискът върху теб не е толкова голям и установих, че когато не се разсейваш с други неща, успяваш да спестиш енергия и да я изразходваш на терена Това може би е причината кариерата ми да продължава толкова дълго", допълва бившият играч на Реал Мадрид.

 

79