Рен – Краснодар: Домакините ще вземат и двете полувремена


Н. Гавазов

Рен - Краснодар

Стадион: "Роазон Парк", Рен

Дата: 20.10.2020 г.

Час: 22:00

Съдия: Анастасиос Сидиропулос (Гърция)

Рен и Краснодар е втората среща от група Е, където са още Челси и Севиля. Според предварителните прогнози шансовете на французи и руснаци за излизане от квартета са минимални, но една от причините за величието на футбола е неговата непредсказуемост.  Освен това третото място в групата ще даде шанс за участие в евротурнирите и на пролет, така че всеки мач има своя смисъл, а и съперниците ще бранят своята чест.

Рен завърши миналогодишната си кампания като трети в петото по сила първенство на Европа и за първи път в своята история се класира за Шампионска лига. През този сезон хората на Жулиен Стефан не изглеждат никак зле и делят второто място с ПСЖ, на две точки от лидера Лил. Рен проведе седем мача в Лига 1, записвайки три равенства и 4 победи, т.е. бретанци все още не познават горчивината от загубата през тази кампания.

Краснодар, завършвайки на трето място във Висшата лига на Русия, трябваше да играе бараж с ПАОК, за да попадне в главния европейски клубен турнир. За разлика от предишната година, когато хората на Мурад Мусаев катастрофираха срещу Олимпиакос, сегашната среща с представителя на Гърция завърши добре – две победи с по 2:1. Така "биковете" за първи път в историята си се класираха за Шампионска лига. Тимът обаче не се представя убедително във вътрешното първенство, където допусна три загуби за 11 мача и с 18 точки заема седмо място в таблицата за класиране.

Ниамси, Нианг и Мауса са контузени от домакините. Гостите са без Ари, Стоцки и Вандерсон.

Ясно е, че съперниците ще дадат всичко от себе си, за да вземат този мач, който е дебютен за тях в турнира. Очакванията обаче са, че домакините ще имат леко предимство, освен това руснаците не играят добре навън, така че напълно разумно е да се доверим на френския колектив.

Съветът ни е да заложим на победа за Рен, като в добавка можем да използваме голове за бретанци и в двете полувремена.

Прогноза: Рен – Краснодар 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Краснодар (Мурад Мусаев)
 
Сафонов
   
Петров
Мартинович
Кайо
Рамирес
Газински
Олсон
Лонов
Уткин
Сюлейманов
Берг
Терие
Джураси
Доку
Буруга
Нзонзи
Камавинга
Далберт
Огер
Силва
Траоре
   
Салин
 
Рен (Жулиен Стефан)

Прогноза: Рен - Краснодар 2:0

240