Сити заподозря Арсенал в заговор


Н. Гавазов

Представители на Манчестър Сити проведоха собствено разследване след решението на осем клуба от английската Висша лига да се обърнат към Спортния арбитражен съд (CAS) във връзка по делото  с "гражданите".

Миналата седмица стана известно, че Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и четири други клуба се свързаха с адвокатска кантора, за да напишат съвместно изявление до CAS с цел да попречат на Манчестър Сити да участва в следващото издание на Шампионска лига.

Според Mirror,  лидерите на "гражданите" са получили информация от свои източници, че Арсенал стои зад обжалването пред CAS. В лагера на "артилеристите“ отказаха да коментират тези спекулации, но както уверява изданието, клубът ще отрече обвиненията в конспирация, ако Сити излезе с официално изявление.

Напомняме, че на Манчестър Сити е забранено да участва в евротурнири за срок от две години, след като УЕФА призна клуба за виновен за сериозни нарушения на правилата на финансовия феърплей. Забраната влиза в сила през следващия сезон.

133