Смолинг: Дайте ми Меси


Н. Гавазов

Защитникът на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг заяви, че е готов да бъде тестван от суперзвездата на  Барселона Лионел Меси.

В сряда вечер Меси и компания ще излязат на "Олд Трафорд", за да изиграят първия мач от 1/4-финалите на  Шампионска лига.

По-рано в този турнир Смолинг успя да устои на такива звезди като Кристиано Роналдо от Ювентус и Килиан Мбапе от ПСЖ. Крис смята, че сега е готов за Меси.

"Това е нещо, което очаквам. През този сезон имах достатъчно късмет да се противопоставя на Роналдо и Мбапе. Вие очаквате такива изпитания и конфронтации с такива играчи. Бих казал: дайте ми Меси.

Не съм играл срещу него в състезателни мачове - само в приятелски и предсезонни срещи. Не мога да дочакам да играя срещу него и се надявам да минимизираме шансовете му, защото знаем играч от  какво ниво е той. Но Барселона не е само Меси, те имат отбор от световна класа.

Трябва да сме сигурни, че ще се придържаме към плана за играта - както бе срещу ПСЖ. Знаем, че можем да доставим проблеми на всеки отбор", заяви Смолинг.

664