Анелка посвети головете си на клоуните от Френската федерация


Н. Гавазов

Нападателят на Челси Никола Анелка заяви, че головете във вратата на Жилина в рамките на първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига той посвещава на Френската федерация по футбол. Futbol TV припомня, че след скандалното произшествие в лагера на националния отбор на Франция по време на Мондиал 2010, Никола бе изгонен от тима, а по-късно признат за виновен, за което му бе наложена забрана от 18 месеца да играе за „петлите".

След това 31 годишния Анелка заяви, че и сам няма да се върне в националния отбор, а според него шефовете на Федерацията са „клоуни". В сряда вечер, оформяйки своя дубъл във вратата на Жилина Анелка демонстрира от какво се е лишил френския национален отбор.

Голмайсторът след отбелязването на всеки един от своите голове скръстваше ръцете пред себе си, имитирайки, че има белезници. След мача нападателя потвърди, че жеста му е отправен към Френската Федерация.

„Това бе за Федерацията по футбол на Франция и се отнася за станалото по време на Световното първенство. Това което стана е вече минало, а аз сега съм на 100% съсредоточен върху играта си в Челси", цитира Sky Sport Анелка.

 

120