Ройс: Много германци искаха да отпаднем


И. Ангелов

Звездата на Борусия Дортмунд и Германия Марко Ройс вярва, че той и неговите колеги са доказали на много от собствените си фенове потенциала за спечелване на Световната купа след колебливия старт. Бундестима загуби от Мексико в първия кръг, но вчера се върна до победа с 2:1 над Швеция с човек по-малко.

"Това е нещо, което ни прави впечатление. Много хора в Германия нямаха търпение ние да отпаднем позорно от състезанието. Но аз мисля, че показахме отборен дух, въпреки че Швеция поведе. 

"Разбира се, това беше пречка, и трябваше да го осъзнаем първо, но ние се върнахме веднага и можехме да вкараме още един-два. Липсваше увереност в предни позиции. В този момент това вече е в миналото. Ние излязохме за победа и я взехме. 

"Фактът, че в последните 10 минути опитвахме да поддържаме напрежението показва, че бяхме решени да спечелим мача, а фактът, че Тони Кроос вкара така е просто невероятен. Той е показвал таланта си и в миналото, но в този случай това беше последната секунда в мача, поради което той получава уважението ми за направеното."

Всеки от четирите отбора в шеста група има шанс за прогрес след групите.

555