Рууни играл 90 минути срещу Бразилия с позволението на Сър Алекс


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжъсн призна, че неговият колега Сър Алекс му е позволил да използва да използва нападателя Уейн Рууни през всичките 90 минути на приятелския мач против Бразилия. Както е известно, лидерът на „червените дяволи" изигра цял мач на „Уембли" в сряда вечер и помогна на тима си да постигне първа победа над „селесао" за последните 23 години.

Едновременно с това, следващата седмица Юнайтед ще се изправи в Мадрид срещу местния Реал в първи осминафинален мач от Шампионска лига и със сигурност Рууни ще започне като титуляр. Независимо от това обстоятелство, Ходжсън призна, че е успял да получи разрешението на Сър Алекс да използва максимално Уейн.

„Винаги разговарям с мениджърите, особено с тези, които дават играчи за националния отбор. Искам да ги запозная с моите мисли относно това, как бих искал да използвам услугите на техните възпитаници. Когато разговарях със Сър Алекс, той ми каза, че Уейн се завръща от травма и игровата практика ще му е от полза - аналогична е ситуацията със Смолинг. Повече се безпокоеше за Клевърли и Уелбек, които имат много мачове зад гърба си и им предстоят още срещи, не само двубоят срещу Реал. Откраднах 15 минути за Уелбек, но се надявам, че Сър Алекс ще ми прости", цитира Manchester Evening News думите на Ходжсън.

 

88