Венгер: Англия и Франция са аутсайдери на Евро 2012


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели своите мисли относно фаворитите на Евро 2012 през следващото лято. Според френският специалист, националните отбори на Франция и Англия трудно могат да спечелят Европейското първенство в Полша и Украйна, като специалистът определи два тима за "интересни аутсайдери".

"Бих поставил Англия и Франция на едно и също ниво. Трудно е да се каже, че тези два отбора могат да се похвалят с качествени състави, за да спечелят Евро 2012. Но ако всичко в подготовката им върви добре - така както трябва и ако най-добрите им футболисти са в добра форма, те могат да поднесат сюрприз", заяви Венгер.

"Може да се каже, че фаворити са Испания, Германия и Холандия и точно зад тях се намират Англия и Франция, които са аутсайдери, но те са интересните аутсайдери. Нека да изчакаме, да видим жребия, а след това да преценим кой ще бъде в най-добра форма и как ще се разпределят тимовете", продължава мениджърът на Арсенал.

"Англия винаги е под напрежение. Очакванията към този отбор на Острова са толкова високи, че това винаги носи допълнително напрежение върху отбора. Нека да кажем така: Англия има добър отбор, защото притежава добри футболисти, но те не са фаворит за титлата. Да им дадем кредит на доверие, подкрепа и да се надяваме, че могат да поднесат изненада", завършва Венгер.

 

92